Evenimente

Comunicat de presă: Eveniment de prezentare a platformei de auto-publicare realizată în cadrul proiectului "Biblioteca de literatură arădeană de azi"

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” lansează scriitorilor arădeni invitația de a participa la o sesiune informativă și demonstrativă de prezentare a proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și a platformelor de auto-publicare, implementate în cadrul proiectului.

Evenimentul va avea loc în Sala „Astra” a Bibliotecii Județene, vineri 22 iunie, de la ora 18.

Principalul scop al evenimentul este de a prezenta funcționalitatea „Platformei de autopublicare” și a aplicației web de ebookuri, două servicii online noi ale bibliotecii dedicate comunității literare arădene.

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad reia un proiect dedicat seniorilor arădeni

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad reia la sfârșitul lunii februarie un proiect destinat seniorilor arădeni.

Lansarea volumului monografic: „Vinga. Istorie și Imagini”

Sala Centenar a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad a găzduit miercuri, 17 ianuarie 2018, de la ora 14.30, lansarea volumului „Vinga. Istorie și Imagini”, avându-i ca autori pe Dan N. Buruleanu și Victor Cociuba.

„Evenimentele petrecute în instituțiile reprezentative ale Vingăi: biserici, școală, firme etc. sunt enumerate sintetic dar, mai ales prin imagini de epocă sau contemporane. Frumusețea textului este dublată de parfumul cărților poștale de epocă și de calitatea extraordinară a imaginilor. Din interior sau din exterior imaginile cadrează, sugerează sau prezintă oameni, clădiri și fapte istorice...” consideră dr. Ioan Hațegan, istoric, Academia Română – Filiala Timișoara.

Pagini