21 martie 2021 – Ziua Internațională a Poeziei – Un dar de suflet în versuri

Ziua de 21 martie celebrează una dintre cele mai frumoase forme de exprimare a identității culturale și lingvistice ale umanității: POEZIA.

Poezia izvorăște din suflet, se hrănește din emoțiile tale și stoarce fiecare gram de creativitate din tine. Poezia nu poate fi rezumată sau criticată în câteva scurte cuvinte. Singurul lucru care contează este conexiunea pe care tu o portretizezi în capodopera ta. Poezia este acea dorință ce se află adânc în inima ta, o dorință ce se relevă ca o floare. Ai sămânța poeziei în inimă, trebuie să o hrănești cu sângele ce-ți curge prin vene, lăsând talentul să curgă. Îți lași imaginația să zburde pe o pânză albă, să desenezi cu vopseaua cuvintelor, iar tu, vei fi un poet alături de muza sa. Poezia poate fi scrisă sub orice formă. Nu are greșeli sau răspunsuri greșite. Este doar o fereastră către percepția voastră, pe care nu o poți strânge într-un tipar bine stabilit. Așadar, încercați și vedeți singuri, numai atunci veți înțelege poezia.

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Biroul „Animație culturală și împrumut carte pentru copii”, au marcat ziua de 21 Martie – Ziua Internațională a poeziei, printr-un recital online de poezii intitulat „Buchet de versuri, inocență și sensibilitate”.

Evenimentul online a beneficiat de prezența a numeroși participanți ce ne-au încântat sufletul prin cuvinte meșteșugite în versuri, creațiile poetice fiind interpretate de: Mihaela Blaga, Lucia Bibarț, Simona Crăveanu, Raul Cătălin, Valentina, Cadar, Sonia Crăveanu, Daria Blaga, Bej Sofia, Sharon Popi, Natalya Pabin, Karina Szuks, Raissa Tudur, Antonia Antonilă, Mezani-Kovacs Vanessa, Ateș Alexandru, Otvoș Ecaterina, Vîlcu Antonia, Șerban Cincea, Celia Condurache, Nicoleta Peter, Bianca Coifan, David Dumitrana, Diana Mitricună, Georgiana Dumitrana, Ianis Luca, Ania Secoșan

Un adevărat „Buchet de versuri, inocență și sensibilitate”, conceput de Mihaela Blaga, șef Birou „Animație culturală și împrumut carte pentru copii”, se concretizează acum într-un videoclip care, după cum afirma Nichita Stănescu, celebrează poezia drept „singura avuție pe care omul o are, încă, nejefuită”. Conceptul liric vizual poate fi vizionat pe site-ul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”- https://bibliotecaarad.ro/, precum și pe canalul de YouTube al instituției de cultură arădene – https://www.youtube.com/watch?v=6px8syAjR6c.