5 minute de poveste… despre miracolul și magia copilăriei

Copilăria este lumea mirifică în care zâmbetul este mereu prezent. Copilăria este un tărâm al fanteziei și al jocului, unde inocența copilăriei este la fel de prezentă ca fluturii colorați în lumina caldă a soarelui de primăvară. Copilăria este vârsta frumuseții sufletești.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad, Biroul „Animație culturală și împrumut carte pentru copii”, prin bibliotecar Maria Truță, vă lansează invitația de a urmări în mediul online: „5 MINUTE DE POVESTE… despre miracolul și magia copilăriei”, deoarece copilăria reprezintă o lume aparte, plină de magie și armonie, vârsta la care cea mai profundă bucurie poate fi un zâmbet curat.

Să ne bucurăm cu toții, să oferim copiilor iubire, educație, sănătate, tot ceea ce au nevoie pentru ca mai târziu să culegem roadele oferite de tinerele generații. Până atunci, nu uitați să intrați în jocul copiilor și să urmăriți împreună povestea cu titlul „Am dreptul să fiu copil” de Alain Serres (București, Editura Cartemma, 2018), ce, mai târziu, peste ani, va deveni o prețioasă amintire. Autorul face o sinteză poetică, cu imagini sugestive, a drepturilor copiilor, care se regăsesc și în Convenția asupra Drepturilor Copilului. Drepturile copilului sunt povestite din poziția unui copil, pentru copii: „Sunt un copil, un copil cu ochi, cu mâini, cu voce, cu inimă, cu drepturi”.

Conceptul vizual poate fi accesat pe site-ul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” – https://bibliotecaarad.ro/, Facebook: https://www.facebook.com/bibliotecaarad, precum și pe canalul de YouTube al instituției de cultură arădene – https://www.youtube.com/Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad.