5 MINUTE DE POVESTE… la Bibliotecă, de Ziua Mondială a Sănătății

În fiecare an, la data de 7 aprilie, marcăm Ziua Mondială a Sănătății, zi ce aniversează fondarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în anul 1948.

Anual, este selectată o temă, pentru a atrage atenția asupra problemei prioritare a sănătății la nivel global. Sub sloganul „Împreună, pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă”, Ziua Mondială a Sănătății din acest an, evidențiază inegalitățile în materie de sănătate, în special pentru grupurile cele mai vulnerabile și marginalizate, reliefând principiul Organizației Mondiale a Sănătății, conform căruia: „realizarea celui mai înalt standard de sănătate este unul dintre drepturile fundamentale a fiecărei ființe umane fără discriminare de rasă, religie, credință politică, condiție economică sau socială” (Sursa: https://www.who.int/).

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” marchează acest eveniment global, transmițând un gând de gratitudine și recunoștință medicilor, asistenților medicali, infirmierilor și tuturor care lucrează în sistemul medical românesc pentru energia, curajul, dedicarea de sine și grija față de sănătatea și viața noastră, în aceste vremuri dificile provocate de pandemia Covid-19.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad, Biroul „Animație culturală și împrumut carte pentru copii”, prin bibliotecar Maria Truță, vă lansează invitația de a urmări în mediul online: „5 MINUTE DE POVESTE… la Bibliotecă, de Ziua Mondială a Sănătății”, promovând reperele unei vieți sănătoase a copiilor, care să le permită să se dezvolte echilibrat și armonios. Conceptul vizual poate fi accesat pe site-ul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” – https://bibliotecaarad.ro/, Facebook: https://www.facebook.com/bibliotecaarad, precum și pe canalul de YouTube al instituției de cultură arădene – https://www.youtube.com/Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad.