5 MINUTE DE POVESTE… Prima zi de școală!

A venit și vremea școlii!

Emoție și entuziasm. Un pic de neliniște curioasă… Primul ghiozdan. Zarva din curtea școlii. Buchete de flori dăruite cu mândrie. Zâmbete de încredere și curiozitate, uneori printre lacrimile sfioase ale despărțirii de părinți.

Clopoţelul sună!

Prima oră de școală. Abecedarul ce miroase a cerneală proaspăt ieșită de la tipar. Primul coleg de bancă, o bancă din lemn lucios și ușor tocit de trecerea clipelor. Pe tablă scrie cu o caligrafie impecabilă „Bine ați venit!” și sunt desenate flori, frunze, ca o ghirlandă colorată de jur împrejurul urării.

Dascălul sau dăscălița care unește mâinile, sufletul și mintea celor mici cu cartea. O bucurie a prezentului și viitorului.

Și urmează frumoasa călătorie a școlii, cu emoții, speranță, visuri, energie, cunoaștere.

Cunoașterea și descoperirile fascinante. Fiecare zi este o altă zi a descoperirii, iar Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad, prin Biroul „Animație culturală și împrumut carte pentru copii”, bibliotecar Maria Truță, vă invită să urmăriți în mediul online: „5 MINUTE DE POVESTE… Prima zi de școală!”.

Știm că de multe ori, cu năduf, vă întrebați „Cine a inventat școala?”, atunci când aveți mult de învățat sau atunci când nu toate temele sunt distractive, nu-i așa? Vom afla împreună, lecturând volumul ce are ca titlu această întrebare, autor Emma de Woot (traducător: Luminița Gavrilă, București, Pandora Publishing, 2018. Sursa: https://catalog.bibliotecaarad.ro/), o poveste amuzantă, plină de imaginație și de detalii nostime, despre un rege de demult, căruia copiii i se păreau prea gălăgioși. Așa i-a venit ideea năstrușnică de a-i învăța să citească, să deseneze și să socotească. Astfel a fost inventată școala…

Conceptul vizual poate fi accesat pe site-ul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” – https://bibliotecaarad.ro/, Facebook: https://www.facebook.com/bibliotecaarad, precum și pe canalul de YouTube al instituției de cultură arădene – https://www.youtube.com/Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad.

Vă dorim să aveți un an școlar frumos, plin de noi cunoștințe și învățături!