5 minute de poveste… Vine, vine Moș Crăciun!

Dragi fetițe și băieți,

Este perioada chipurilor luminate, a gândurilor frumoase și a faptelor bune. Este vremea în care fiecare dintre noi se simte din nou copil. Bătrân, bun, darnic, cu barbă albă ca neaua, plin de iubire și daruri, Moș Crăciun așteaptă să bucure pe cei mici și cei mari, să aducă zâmbete fericite și să lase amintiri de neuitat.

La Polul Nord, în căsuța sa, alături de spiridușii și renii cei simpatici, Moș Crăciun stă la gura sobei și citește atent dorințele și visurile trimise de toți copilașii din lume. În pauza de lectură, împreună cu spiridușii, verifică atent jucăriile pentru cei mici, le împachetează cu răbdare și multă dragoste, astfel încât toți copiii să fie bucuroși și fericiți.

Și uite că la Biblioteca din Arad tocmai a ajuns o scrisoare de la… Moș Crăciun! Da, bătrânelul cu barbă albă, citind atât de multe scrisori de la voi, ne-a trimis și el o scrisoare tocmai de la Polul Nord, în care scria că are mult, mult de lucru în zilele acestea și ne roagă pe noi, bibliotecarii arădeni, să îi transmitem mesajul său pentru voi, copiii ce îl așteptați cu nerăbdare!

Așadar ne-am suflecat mânecile, am scris scrisoarea repede-repede pe calculator și vă invităm să o citiți cu mare atenție!

Dragii Moșului,

Ho! Ho! Ho! Am avut un an foarte încărcat aici, la Polul Nord, spiridușii au muncit cu mult spor pentru a realiza la timp toate jucăriile iar în seara această magică, să știți că mă pregătesc să ajung la toți copiii din lume!

Ajutat de dragii mei spiriduși, mi-am pus costumul roșu, cu nasturi negri și curea, sania este încărcată cu multe cadouri iar renii sunt nerăbdători să zboare către casele voastre! Știu că vă întrebați cum de reușesc să ajung într-o singură seară, la toții copiii din lume. Ei bine, renii și săniuța mea sunt plini de magie! Este magia copilăriei, bucuria, fericirea și zâmbetele fiecăruia dintre voi!

Dragii mei, să știți că am primit toate scrisorile de la voi și cu siguranță, pentru cei cuminți, am pregătit cele mai frumoase cadouri! Vreau să îmi promiteți că la anul veți fi la fel de cuminți, darnici și ascultători. Eu sper ca la anul să am o surpriză plăcută din partea voastră, aceea de a vă afla, din nou pe lista Copiilor Cuminți!

Acum trebuie să închei această scrisoare pentru că renul Rudolf este foarte nerăbdător să plecăm în călătoria noastră pe la copiii cuminți din întreaga lume! În curând ajungem și la tine! Și nu uita, înainte să mergi la culcare, lasă sub brad niște morcovi pentru renii mei năzdravani!

Cu drag,

Moș Crăciun

***

Cu barba albă, îmbrăcat în straie roșii, cu desaga plină și renii pregătiți de drum, Moș Crăciun străbate lumea întreagă pentru a-ți pune sub brad cadourile mult dorite și pentru a da startul sărbătorilor în viața ta și a celor dragi ție. Pentru că Moș Crăciun vine și în acest an, încărcat cu visuri împlinite și speranță pentru fiecare dintre voi, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad, prin Biroul „Animație culturală și împrumut carte pentru copii”, bibliotecar Maria Truță, vă invită să urmăriți în mediul online: „5 MINUTE DE POVESTE… Vine, vine Moș Crăciun!”, printr-o poveste duioasă semnată de Sven Nordqvist, despre sărbătoare, prietenie, comunitate și bunătate: „Petrecerea de Crăciun a lui Pettson” (București, editura Pandora, 2018). În Suedia și peste tot în lume, seria Pettson și Findus este un adevărat fenomen. Oricine a auzit de bătrânul fermier Pettson și de tovarășul său, motanul Findus cel vorbăreț. Minunat ilustrată, seria a înregistrat vânzări de peste 6 milioane de exemplare și a fost tradusă în 44 de limbi.

Conceptul vizual poate fi accesat pe site-ul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” – https://bibliotecaarad.ro/, Facebook: https://www.facebook.com/bibliotecaarad, precum și pe canalul de YouTube al instituției de cultură arădene – https://www.youtube.com/Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad.

Cu această ocazie, echipa proiectului „5 minute de poveste” vă dorește clipe minunate, deoarece acesta este momentul în care toate poveștile prind viață, odată cu prezența lui Moș Crăciun care aduce celor mici și mari, magia copilăriei și cea mai frumoasă amintire de peste an!

Vă dorim un Crăciun magic, plin de bucurii și zâmbete fericite!