5 MINUTE DE POVESTE… Ziua Mamei. Ziua Tatălui

Ziua Tatălui și Ziua Mamei au fost legiferate ca sărbători în România începând cu anul 2010. Prin Legea nr. 319/2009, prima duminică din luna mai a fost declarată drept „Ziua mamei”, iar a doua duminică din luna mai este „Ziua tatălui”. Potrivit expunerii de motive, legea a fost inițiată pentru a evidenția importanța ambilor părinți în viața de familie și egalitatea în drepturi a ambilor părinți.

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad, Biroul „Animație culturală și împrumut carte pentru copii”, prin bibliotecar Maria Truță, îți lansează invitația de a urmări în mediul online: „5 MINUTE DE POVESTE… Ziua Mamei. Ziua Tatălui”.

Vă propunem o călătorie în lumea cărților, descoperind semnificația celor două sărbători și rolul decisiv al fiecăruia dintre cei doi părinți în viața de familie și în universul copilului. Ziua Tatălui și Ziua Mamei, sărbătorite la o săptămână diferență, au rolul de a sublinia faptul că atât mama, cât şi tatăl, împărtăşesc responsabilităţi legate de creşterea copiilor şi îngrijirea casei. Studiile ştiinţifice confirmă faptul că implicarea ambilor părinţi în creşterea copilului ajută dezvoltarea acestuia.

Conceptul vizual poate fi accesat pe site-ul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” – https://bibliotecaarad.ro/, Facebook: https://www.facebook.com/bibliotecaarad, precum și pe canalul de YouTube al instituției de cultură arădene – https://www.youtube.com/Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad.