A doua zi de ”ȘCOALĂ ALTFEL”, deschiderea Festivalului „Zile şi seri de literatură DOINAŞ”

DSC00311 (Copy)

Deschiderea festivalului s-a petrecut sub zodia surprizelor, aşa cum îi stă bine unui astfel de eveniment dedicat unui mare poet. 

Surpriza zilei a fost anunţată înainte de amiază la Biblioteca Judeţeană ”Alexandru D. Xenopol”, de către directorul instituţiei, prof. Florin Didilescu şi, deopotrivă, de către amfitrioana festivalului, poeta Lia Faur.Aceasta este o carte  pentru copii, inedită semnată de Ştefan Augustin Doinaş şi intitulată ”FUSULICA pentru Dan și Lavinica….”

La lansare au participat oameni de cultură arădeni, consăteni ai poetului, profesori, bibliotecari, jurnaliști,  elevi mai mici și mai mari.Ziua a continuat cu  proiectarea filmului despre Doinaș ”Excelența prin cultură”, realizat de Cleopatra Lorinţiu, în prezența autoarei.

Ca de obicei în ”Saptămâna cu Școala Altfel”, holurile și sălile ”Atelier”, ”Ludoteca”, precum și secțiile bibliotecii au fost ticsite de copii, care au luat parte la programele pregătite pentru ei.

http://www.arq.ro/prima-zi-si-cea-dintai-seara-a-festivalului-zile-si-seri-de-literatura-doinas-/6182

http://www.vestic.ro/articol_50681/%28foto%29-a-inceput-a-doua-ediie-a-festivalului-%E2%80%9Ezile-i-seri-de-literatura-doina%E2%80%9D.html

http://www.aradon.ro/zile-si-seri-de-literatura-doinas-2/1636361