„Arealul Ineu. Repere istorice” – Lansare de carte la Bibliotecă

Joi, 23 septembrie 2021, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad organizează lansarea volumului „Arealul Ineu. Repere istorice”, autor Aurel Dragoș. Evenimentul se va desfășura începând cu ora 15:00, în Sala „ASTRA” a instituției arădene.

Având ca reper bogatul trecut istoric, volumul „Arealul Ineu. Repere istorice”, autor Aurel Dragoș, cuprinde o analiză detaliată din cele mai vechi timpuri, urmărind aspecte informaționale ce includ viața economică, politică, socială, culturală și spirituală, precum și statutul edilitar, administrativ, turistic al vieții cotidiene a locuitorilor arealului Ineu, de la Cetatea Ineului, ansamblul arhitectural din centrul istoric al orașului, Poiana cu narcise din Pădurea Rovina și Balta Rovina ca obiective istorice și turistice de prim rang. Descriind un areal tematic atât de bogat, autorul nu omite să aducă un omagiu personalităților care au lăsat moștenire faptică și spirituală în trecutul istoric al arealului Ineu, cu situri pline de istorie, mituri și legende sau proiecte concrete ale ingeniozității umane, precum lucrarea hidrotehnică unicat: Canalul Morilor

Volumul, apărut la Editura Gutenberg Univers, Arad (2021), își propune să devină un instrument util istoricilor și cititorilor interesați, un ansamblu informațional ce aduce lumină în „istoria Arealului Ineu și totodată poate fi sursa de accesare și prelucrare a Istoriei Ineului”.

Evenimentul cultural va beneficia de prezentarea volumului realizată de istoricii arădeni Eugeniu Criste și Dan Demșea, moderator fiind dr. Doru Sinaci.

Sunt așteptați la eveniment cititori, elevi, cadre didactice și elevi, iubitori ai istoriei locale,  precum și toți cei interesați, în limita locurilor disponibile și cu respectarea măsurilor de prevenție a răspândirii Covid 19. În cazul în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, evenimentul va fi amânat pentru o dată ulterioară.