Bătrânul copac de la Bata

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Lansată în 2008 de către Biblioteca Județeană « Alexandru D. Xenopol », în cadrul proiectului european « ANIMALITER », Tabăra de ilustrație de carte de la Bata a ajuns la cea de a șasea ediție. Anul aceasta tabăra se va desfășura în perioada 21-30 august și va reuni nouă tineri artiști din Franța, Rusia și România. Aceștia sunt : Roxana Ocoș și Cezara Pădurean, Liceul de Artă « Sabin Drăgoi » Arad ; Oana Nedelciu, Liceul de Arte Plastice, Timișoara; Ciprian Selegean, Universitatea din Portmouth, Marea Britanie; Hélène Humbert și Hector Bouhier, Universitatea din Strasbourg, Franța; Evgenia Ivleva și Dmitrii Mineev, Universitatea Pedagogică din Tula, Rusia; Ramon Roman, Facultatea de arhitectură din Bursa, Turcia.

Tema centrală a ediției din acest an este copacul. Tinerii artiști vor ilustra trei texte : două povestiri din literatura universală inspirate din tema centrală și anume « Inima de foc a lui Danko » de Maxim Gorki și « Omul care sădea copaci » de Jean Giono, iar din literatura română a fost selectat textul lui Nicolae Iorga « Brad bătrân ». De asemenea, artiștii vor caligrafia fragmente din textele selecționate în limbile de origine, respectiv în rusă, în franceză și în română.

Respectând o tradiție începută tot în 2008, va fi realizat și un spectacol cu copiii de la Școala Gimnazială din Bata. Tema spectacolului este aceeași cu tema atelierului de creație. Realizatorul spectacolului este un “fost Amifran“, Cristian Călbează, proaspăt student la Universitatea din Kent.
Conducătorul artistic al taberei va fi ca şi în anii precedenţi profesorul Florin Florea de la Universitatea de Arte din Cluj.

Lucrările de la Bata vor fi reunite într-o expoziție al cărei vernisaj va avea loc în ziua de marți, 23 septembrie, ora 18.00, la secția de artă a Complexului Muzeal Arad.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”392796″ img_size=”full” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row]