Biblioteca de teatru nou

Sămbătă, 30 noiembrie, la ora 17.00, în sala „Concordia” a Bibliotecii Judeţene arădene se va desfăşura a doua ediţie a proiectului

„Biblioteca de teatru nou”.Proiectul, al cărui coordonator este actorul IOAN PETER (Teatrul Clasic „Ioan Slavici”), îşi propune să promoveze scriitura contemporană „gustată” sub forma lecturii publice, a unor spectacole jucate în prezenţa autorului.De data aceasta, textul – spectacol ales spre performare, „Recviem pentru un iepuraş” este semnat de Mihai Ignat – poet și dramaturg contemporan braşovean, lector universitar la „Facultatea de Litere” a Universității din Brașov. „Recviem pentru un iepuraş” prezentat la Arad îi va implica artistic pe actorii IOAN PETER ŞI DORINA DARIE, dar şi pe elevii: Claudiu Patcău, Andreea Bănică, Vlad Haneş, Beatrice Fărcuţiu, Andreea Denisa Păcurar.

Iată cum „sună” „Recviemul” lui Ignat, o poveste cu și despre adolescenți.

Damian, fiul unui celebru om de afaceri primește din partea părinților, săptămînal, o sumă consistentă drept ,,bani de buzunar,, Dar el vrea mai mult. Amănunte despre planurile lui de a pune mâna pe bani cât și despre deznodămîntul acestui story dramatic inspirat dintr-o întîmplare adevărată puteți afla sâmbătă la sala „Concordia”.

Mihai Ignat: autobiografie „cu butoni, cravată şi pălărie de fetru”:

„Pasiunile mele: filmul, nudul feminin, legile lui Murphy. Nu sînt o persoană ieşită din comun, dimpotrivă, am toate defectele posibile, de la timiditate pînă la vanitate. Băiat bun, dar… cu deviaţie de sept & două măsele metalice, zappeur, dependent de imaginea cinematografică, sătul de abstracţiuni, de teorii, concepte & idei, dornic de ritmuri diverse. Doldora de prejudecăţi şi leneş ca un cotoi. În 1992, foamea a făcut o escală şi în stomacul meu… Mai vreţi? Atunci citiţi-mă!”

„La 25 de ani am luat „Leul de argint” la Festivalul de Film de la Veneţia: ca figurant în filmul Hotel de lux.

la 33 de ani am cîştigat concursul de poezie erotică al revistei „Vatra” de la Tîrgu Mureş, obţinînd titlul de Amantul anului 2000.

La 36 de ani am debutat ca dramaturg direct la BBC Londra: cu Crize”