Biblioteca – spațiu educațional

Potrivit parteneriatului încheiat de curând între Biblioteca Județenă ”Alexandru D. Xenopol” Arad cu Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad, azi, 15 Decembrie 2022, ne-am  întâlnit pentru prima oară cu partenerii noștri de proiect, clasa dnei prof. Adriana Bulc, a XI-a Industrie Alimentară.

Scopul parteneriatului este acela de a asigura elevilor o modalitate de educație non formală, complementară celei din școală, cultivarea gustului pentru lectură, pentru respectarea valorilor umane și estetice.

Elevilor le-a fost prezentată Secția Împrumut Carte Adulți a bibliotecii unde li s-au făcut cunoscute modalitățile de așezare a cărților la raft, potrivit normelor internaționale, li s-au prezentat cărțile noi, colecțiile în limbi străine și pe domenii de activitate.

Oaspeții noștri au făcut un popas la „Artotecă” unde au admirat expoziția de bijuterii, obiecte și accesorii feminine, intitulată „Stil, arte și carte” deschisă de colegele noastre: Irina Șandor-artista expozantă-, Nada Darău și Gabriela Bălăneanu.Pe lângă frumusețea obiectelor decorative expuse și a cărților, expoziția a constituit o evadare într-o altă  epocă istorică: cea a scrinurilor, a evantaielor și a perlelor.

Apoi oaspeților noștri li s-a prezentat Sala de Artă „Sabin Drăgoi”, cu documentele ei referitoare la cele 7 arte. Gazdă a fost Florin Coita.

Aici copiii au avut răgazul să pună întrebări și să afle răspunsuri referitoare la rolul cărții în educația și viața noastră.

Credem că acesta este rostul unei instituții ca biblioteca.