Bibliotecile publice – o sursă de informare – Teach for Romania, programul care sprijină profesorii din țara noastră

   Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad a participat la o întâlnire online plină de motivație „Teach for Romania meets Romanian public librarians” – „Teach România se întâlnește cu bibliotecarii publici” – toate proiectele se nasc din schimbul de idei între noi, oamenii, așa că vă invităm să descoperiți această platformă https://teachforromania.org/inscrieri/https://teachforromania.org/inscrieri/.

Care sunt obiectivele „Teach for Romania”? „Căutăm acei profesori inspiraționali, mentori, care ajută elevii să își descopere și să își valorifice întregul potențial. Indiferent de statutul socio-economic, regiunea din care provine sau tipul de școală la care are acces, orice copil poate avea o educație de calitate. Teach for Romania este o organizație non-profit, parte din rețeaua globală Teach for All, care caută și pregătește oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni profesori în învățământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile. Aducem în învățământ oameni noi și îi susținem pe profesorii cu experiență în sistem și cu potențial dovedit de leadership, care sunt puternic motivați să schimbe educația publică din România.”

„Aproape jumătate dintre elevii din România nu pot citi și scrie la nivelul vârstei lor. Au dificultăți să interpreteze un text și nu își pot forma o părere proprie. Atunci când copiii nu mai citesc sau nu înțeleg ceea ce citesc, personajele din cărți devin clișee irelevante, dispar. Iar noi, cu toții, ne pierdem istoria, cultura, frumosul, ambițiile și sensibilitatea. Ești pregătit să te alături luptei cu analfabetismul funcțional? Devino profesor! Sau dacă ești deja la catedră într-o școală vulnerabilă și ai nevoie de ajutor, suntem aici să te susținem!”, este partea de introducere pe care puteți găsi dacă și pe care chiar deschideți platforma oficială a acestei Asociații care dorește să sprijine educația în mediile defavorizate –  

    Multe mulțumiri echipei EDUCAB care, ca de fiecare dată vin cu informații prețioase în sprijinul Bibliotecilor Publice din România. O întâlnire online pe platforma ZOOM, prin care să contribuie cu suport, informație, idei sau sprijin în încurajarea dezvoltării și implementării proiectelor de bibliotecă, educație și alfabetizare. De data aceasta Tech Romania și-au expus proiectele, acțiunile și obiectivele lor, pentru schimbarea pe termen lung în comunitate, motivare și implicare în comunitate.

    Din Județul Arad au participat și o mică parte din bibliotecarii din județ, iar împreună ne dorim să găsim cele mai optime oportunități de colaborare.