
Sculptură în ronde-bosse, bust; curtea Şcolii Generale nr. 22 “Caius Iacob”, strada Nucet nr. 3, din Micălaca ; piatră artificială ; Mihai Păcurar, 2010.
În fosta comună Micălaca, după 1930 cartier al Aradului, există vechi tradiţii de învăţământ. În 1789, exista, o şcoală cu 60 de elevi, conduşi de învăţătorul Gheorghe Popovici. Clădiri şcolare au fost construite succesiv, în 1814, 1872, 1910 (Şcoala maghiară), 1981 (Strada Mioriţei).
Creşterea spectaculoasă a numărului de elevi, ca urmare a construirii noului cartier de blocuri a determinat construirea pe strada Nucet a Şcolii cu clasele I-VIII nr. 22, unde încă din 1987, primul său an de funcţionare, s-au înscris peste 1500 elevi,grupaţi în 24 clase. Instituţia dispunea de trei laboratoare, o bibliotecă, un atelier şcolar şi două terenuri de sport, bază materială care s-a mai dezvoltat pe parcurs. Din 1 noiembrie 2007, instituţia se numeşte Şcoala Generală nr. 22 Caius Iacob, decizie luată, în urma propunerii profesorilor: Mihai Iovan, Iustin Barna, Mihaela Voştinar şi institutoarea Liliana Misarăş.
Cu prilejul Zilelor cartierului Micălaca din 6-7 noiembrie 2010, a fost dezvelit printr-o amplă festivitate bustul patronului spiritual al şcolii, academicianul Caius Iacob, originar din Arad.
Lucrarea a fost realizată de sculptorul arădean Mihai Păcurar din piatră artificială eloxat în bronz. Este prezentată imaginea unui bărbat, trecut de vârsta tinereţii, dar încă în forţă, descoperit la cap şi cu ochelari. O placă din marmură albă prezintă elemente de identificare prin textul în relief: CAIUS IACOB / 1912-1992.
1.Caius Iacob, desen de Elena Cercel 2.Placa cu numele Școlii Generale nr. 22 din Micălaca 3.Festivitatea dezvelirii a Bustului Caius Iacob 4.Sfințirea Bustului Caius Iacob 5.Imagine din Spectacolul Festiv 6.Grup de spectatori 7.Sculptorul Mihai Păcurar alături de lucrarea sa 8.Bustul lui Caius Iacob ( detaliu)