Canonicon – expoziție itinerantă de fotografie religioasă, autor Dan Mihalcea

vernisaj: Holul Bibliotecii Judeţene, luni, 7 oct., la ora 14.00.Vă aşteptăm!

Expoziția cuprinde 20 de lucrări, 84/60 cm. Maniera de lucru este clar-obscur și detaliu.

Clar-obscur și detaliu în spațiul concret al unui timp relativ, sau, extindere a timpului și reducere a spațiului în clar-obscur și detaliu.

Lucrările reprezintă o selecție dintr-o lungă serie de fotografii pe care Dan Mihalcea le-a făcut în decursul a 4-5 ani în pelerinaje la mânăstirile din țară. Sânt fotografii realizate în interioare, în exterioare și în cimitire.

„De interior sau de exterior, în fotografiile reunite sub titlul Canonicon, decupez cu lumină naturală. Fotografiile reprezintă eşantioane ale realităţii concrete transpuse prin detalii, mai ales, şi prin plastică afectivă. Este fotografia care rămâne dincolo dar şi dincoace de prezentul meu. Prin fotografiile mele încerc o extindere a timpului şi o reducere a spaţiului. Spaţiul concret într-un timp relativ este ceea ce vreau să descopăr prin clarobscur şi prin detaliu. ”… unele mici amănunte de detaliu”, aşa spune bătrânul Muşatescu prin vocea Mizei. Graba de a vedea şi de a cunoaşte cât mai multe are ca rezultat suprimarea văzului.

Sânt regizor, operator de imagine și fotograf. M-am născut în Râmnicu Vâlcea. Am absolvit Facultatea de Arte, Specializarea Regie de Film și Televiziune, a Universității Hyperion din București.

M-am format ca om de televiziune la Râmnicu Vâlcea la cele două televiziuni locale, Vâlcea 1 și Etalon. Am lucrat aici din 1995 până în 2002. Am ocupat pozițiile, în ordine cronologică: editor de montaj, regizor de montaj, operator de imagine, realizator de film documentar. Din 2003 am lucrat la televiziunile centrale, B 1 TV, Prima TV, Realitatea TV, Antena 1, Antena 3, GSP TV, Kanal D, și la Studioul Sahia Film pe pozițiile de regizor artistic, regizor de platou, operator de imagine, operator de film.

Mai jos am adăugat câteva linkuri pentru a vedea și a citi lucruri în plus despre Canonicon. Puteți viziona un slideshow al lucrărilor care fac obiectul aceste expoziții”.( Dan Mihalcea)

www.danmihalcea.blogspot.ro