Cântec-lansare de carte

Ieri, 7 Iunie 2023, la Sala de Artă „Sabin Drăgoi” a bibliotecii s-a lansat cartea de versuri a autoarei Ileana Corina Ciuraș, intitulată „Cântec”.

Cartea a fost prezentată de Ioan Alexandru Chiș, Vicepreședintele Ligii Scriitorilor din România, filiala Arad, în prezența altor membri din asociație, a prietenilor și a familiei, autoarea făcând și ea parte din Ligă.

Volumul este grupat pe trei „cântece”: creștin, patriotic și din viață. „Întâietatea pe deplin meritată în structurarea acestui volum, este a cântecului creștin. Tot ceea ce este bun și frumos, ne este dăruit de Sus, în partea a doua a volumului urmează dragostea de neam și de patrie, iar bucuriile simple, în ultima parte”- a spus prezentatorul în cuvântul său.

”Viața mi-a dăruit diverse experiențe care mi-au ajutat la deschiderea sufletului, spre cultivarea și împărtășirea bucuriei, a luminii și a frumosului. Asemenea unei unde, binele și frumosul se propagă din aproape, în aproape, rezonând cu preajma. De ce am ales titlul „CÂNTEC”? De câțiva ani, în părculețul din fața blocului în care locuiesc, mai multe mierle și-au ales locul de viețuire. Deseori, de dimineața foarte devreme și până seara târziu, cântecul și trilurile lor cu totul minunate mi-au dăruit o stare de profundă bucurie. În momentele dificile, mi-au dăruit un strop de alinare. Au fost chiar momente de autentică inspirație în a scrie. De asemenea, îmi aminteam de frumoasele voci ale celor două bunici, dar și de vocea cu un timbru special a mamei, de armoniile cântecelor din copilărie.”-s-a confesat Ileana Corina Ciuraș.

Lansarea a fost moderată de Lucia Bibarț-cronicar cultural.