Carte de povești, în care și tu ești!

Carte de povești, în care și tu ești

Unul dintre multele proiecte,  de cursă lungă,  ale Bibliotecii Județene ”Alexandru D. Xenopol” Arad este editarea unei noi  cărți pentru copii, cu  autor colectiv, numită Carte de povești, în care și tu ești.

Concepută  în  format  atrăgător, cartea de povestiri a celor 7 bibliotecari  are un caracter unitar.

Textele se înscriu în genul epic  de dimensiuni reduse, în care expunerea se centrează pe întâmplări relatate din perspectiva unui participant direct. Fondul povestirilor este aproape în exclusivitate liric,  autorii lor  fiind transformați adesea în personaje  creatoare de fir narativ.

Caracterul unitar al cărții este asigurat  de  segmentul de cititori  căruia i se adresează, de  tipul de personaje  existente,  de situațiile, dialogurile, acțiunile pe care  acestea le creează. Personajele scrierilor, alături de copii,  sunt  din categoria zburătoarelor, blănoaselor sau țepoaselor. Ele interrelaționează în fiecare povestire de așa manieră încât, fiecare copil se poate regăsi ca personaj, ca erou de poveste.

Prin ea, orice adult  își va aminti cu drag și cu nostalgie năzbâtiile pe care le-a făcut în copilărie alături de prieteni, indiferent dacă  aceștia au fost animale de companie sau ființe umane.Vor fi ajutați și de ilustrațiile concepute de colega noastră Dana Mâțoc.

Pentru acei dintre cititorii noștri care vor să-și exerseze limba engleză, dar și pentru a gusta  farmecul poveștilor în altă limbă decât cea maternă, le oferim  varianta engleză, asigurată de prof. Silvia Păcurar.

Pentru că te vei regăsi în cartea noastră ca personaj  al narațiunilor  trimise înspre tine  copile, cititorule, am intitulat-o:  Carte de povești, în care și tu ești!

Semnează : Bibliotecarul anonim, Elena Frugina (pseudonim), Gabriela Bălănean, Irina Șandor, Florin Coita, Gabriel Constantinescu și Lucia Bibarț.

Îți dorim lectură și excursie plăcute!