”Cărți celebre, ecranizări superbe” – Povești adevărate, minunat ecranizate

DSC09694 (Copy)

Proiectul bibliotecii ”Cărți celebre, ecranizări superbe” are deja 3 ani și este realizat în parteneriat cu Colegiul Național ”Vasile Goldiș”. Coordonatorii acestuia: bibliotecara Gabriela Bălănean și profesorul Cristian Miclean au găsit, pentru elevi, o cale plăcută și accesibilă spre lectură. Prin cinematografie.Filmul, seducător prin puterea imaginii, prin vitalitate, prin dinamică, poate ușor stârni înspre carte.Sau cel mai ușor!Într-o existență a funcționalului și a pragmaticului, tinerii – dar nu numai ei!- aleg, mai degrabă, drumul invers: de la film, la lectură.

În această tendință s-a născut proiectul nostru.

Contribuţia elevilor în desfăşurarea proiectului decurge în trei faze sucesive.În prima fază ei vizionează un film, în faza a doua realizează un eseu schimbând  finalul acestuia, iar în faza finală are loc  premierea lucrărilor.Toate manifestările au loc la bibliotecă.

Filmul vizionat, zilele trecute, de elevii clasei a VI-a C, clasa profesoarei Laura Fulger, de la Colegiul Național ”Vasile Goldiș” a fost: ”Hachiko” – ecranizat după cartea: Hachi – A dog`s tale, o poveste reală, se pare.

Copiii s-au întrecut în a imagina un final personal poveștii vizionate.După performanțele lor, au fost premiați astfel: Locul I – Casiana Boiți, Locul II -Jessica Parița, Locul III – Maximilian Todea; Mențiuni: Elza Balint și Cristian Juncănariu; Diplomă de originalitate – Patrik Czako, Diplomă de popularitate – Leontin Groza.

Calde felicitări tuturor!

Chiar dacă, de cele mai multe ori, participanții rămân doar în spațiul cinematografiei, tot un câștig se cheamă că e și acesta!