Cărțile care m-au format – profesor Anca Demeter

Anca Demeter, profesor de Limba Romană la Liceul Tehnologic de Electronică Automatizări ”Casius Iacob” a fost protagonista proiectului bibliotecii ”Cărțile care m-au format”, din data de 23 februarie 2016.

Cine este Anca Demeter?O doamnă care se străduie să trezească interesul pentru carte, în ciuda profilului tehnic al școlii în care muncește și în ciuda dezinteresului general față de cuvântul scris.

Se pare că eforturile ei nu pierd în neant, atâta timp cât, găsește, încă, tineri preocupați de această rară pasiune a cititului.Pe aceșția profesoara i-a stimulat, recompensat printr-un gest simplu: i-a așeazat alături de ea la

”catedra” de la bibliotecă.Un gest prietenos și la îndemănă.Și flatant.

Dragostea sa declarată pentru lectură reiese din convingerea că literatura te îmbogățește ca om.

Apoi, Anca Demeter și-a început povestea.Povestea cărților care au marcat-o și de care s-a îndrăgostit.

David Copperfield”- Dickens, ”La Medeleni – Teodoreanu”, ”Idiotul”- Dostoievski, ”Anna Karenina” -Tolstoi,” Madame Bovary”- Flaubert, ”Jocul de-a vacanța” și ”Steaua fară nume”- Mihail Sebastian, ”Profetul” – Gibran, ”Gânduri pentru fiecare zi”- Aivanhov, Blaga, Tagore, Vasile Voiculescu.

Motivându – și preferința pentru fiecare autor ales, profesoara a citit câte un pasaj literar sau două cu grija explicită ca acestea să fie la îndemână de receptat.

A câta oară ni se transmite că simplitatea e cea mai sigură cale spre reușită?!.