Ce facem cu talentele noastre?

pilu

A fost tema discuției  avute cu clasa a V-a de la Șc. Gimnazială din Pilu.Pentru că Biblioteca Județeană aparține tuturor copiilor din județul nostru, în toamna aceasta, ne-au fost oaspeți o mulțime  din județ.Ei  au avut curiozitatea de a ne vizita, de  face cunoștință cu publicațiile ce se adresează vârstei lor și, ceea ce contează mai mult, de a lua parte  activă la discuțiile pe care le-am stârnit odată cu venirea lor.După ce au  aflat informații despre  secția  lor, după ce au cunoscut unele dintre cele mai tentante cărți, printre care: enciclopedii cu domenii de abordare foarte diverse, Pinocchio, Cireșarii, Colț alb, Tom Sawyer, Legende istorice, etc. ( cărți pe care le cunoșteau deja!)   musafirii noștri din Pilu s-au prins într-o discuție care le-a dat, sperăm,  un pic de orientare în ceea ce privește descoperirea talentelor lor.

Am fost foarte surprinși să aflăm  că, într-o clasă ca cea despre care vorbim,  s-au adunat  talente în muzică, sport, șofat, literatură și  dans, ceea ce nu e puțin lucru!Pe   demonstrat, nu  pe vorbe!

Atâta vreme cât mai descoperim  talente, nu-i rău!De aici în colo este datoria părinților, a profesorilor și a bibliotecarilor să le bine orienteze.