Ce facem cu talentele noastre?

A fost tema discuției avute cu clasa a V-a de la Șc. Gimnazială din Pilu.Pentru că Biblioteca Județeană aparține tuturor copiilor din județul nostru, în toamna aceasta, ne-au fost oaspeți o mulțime din județ.Ei au avut curiozitatea de a ne vizita, de face cunoștință cu publicațiile ce se adresează vârstei lor și, ceea ce contează mai mult, de a lua parte activă la discuțiile pe care le-am stârnit odată cu venirea lor.După ce au aflat informații despre secția lor, după ce au cunoscut unele dintre cele mai tentante cărți, printre care: enciclopedii cu domenii de abordare foarte diverse, Pinocchio, Cireșarii, Colț alb, Tom Sawyer, Legende istorice, etc. ( cărți pe care le cunoșteau deja!) musafirii noștri din Pilu s-au prins într-o discuție care le-a dat, sperăm, un pic de orientare în ceea ce privește descoperirea talentelor lor.

Am fost foarte surprinși să aflăm că, într-o clasă ca cea despre care vorbim, s-au adunat talente în muzică, sport, șofat, literatură și dans, ceea ce nu e puțin lucru!Pe demonstrat, nu pe vorbe!

Atâta vreme cât mai descoperim talente, nu-i rău!De aici în colo este datoria părinților, a profesorilor și a bibliotecarilor să le bine orienteze.