Cercul literar de la Cluj – Lucia Bibarț

În Cercul literar de la Cluj

Am fost, din nou, clujeancă!

Vineri, 9 octombrie și sâmbătă 10 octombrie, am fost, din nou, clujeancă!

O descindere la Cluj-Napoca, pare un lucru firesc. Nimic ieșit din comun

.Nu și pentru mine! Orașul în sine, curățenia, respectul pentru arhitectură, relaționarea cu oamenii, aerul european pe care îl degajă acesta – tot din România, până la urmă -, te determină să respecți, să fii încântat și cucerit.De cum pășești pe teritoriul Clujului te simți într-un loc benefic. E o încântare să bați la pas străzile și să vezi mâna gospodarilor prezentă în spatele lucrurilor.

Am fost oaspetele unui eveniment literar: o lansare de carte, ”Antologia de Poezie”, cu nr. 4 a ”Cercului Literar de la Cluj”, a cărui membră am marea bucurie să fiu.

”Cercul de la Cluj” s-a închegat în anul 2016, o variantă clujană a ”Cercului Literar de la Sibiu”, în care s-au adunat peste 100 de ”scriitori talentați și fără ifose vedetiste” ( Ion Cristofor), de profesii, vârste și generații diferite. Cercul are inițiatorii și ”dirijorii” ei, în persoana scriitorilor Emilia Poenaru Moldovan, Eugen Barz, Mirela Piciu Orban, Meravei Mihaela, Iulia Anamaria Ghidiu.Dumnealor li se datorează calitatea grupului, ca și menținerea acestuia într-o continuă stare de coagulare, de creștere.Vineri au fost prezenți, în ciuda pandemiei, o parte dintre ”cerchiști”, din: Cluj, Sibiu, Mediaș, Arad, Hunedoara, Iernut, Spania, etc.

S-a citit poezie, s-a discutat, s-a vizitat editura ”Colorama”,s-au cumpărat cărți, s-au legat prietenii, s-au făcut proiecte și s-a închinat în cinstea Poeziei, miracolul care face posibile trăiri excepționale, neatinse de nicio bogăție materială.De la ora 15, până la ora 22, timpul a zburat sau pur și simplu n-a mai existat.

Aceasta este starea pe care o visează fiecare scriitor, cea în care se pierde pe sine și devine corp de vocabulă, respirație imaterială.

Sincere felicitări și respect, dnă Emilia Poenaru Moldovan pentru energia creatoare pe care o generați și mențineți în preajma dvs. energie, pe care am resimțit-o, din plin, la întâlnirea cu Poeții din Cerc.

Mulțumim amfitrioanei noastre, gazdelor pentru efortul organizatoric, mulțumim colegilor prezenți.Felicitări poeților antologați!Mulțumim tuturor pentru încrederea în forța literaturii.

Vorba dlui Cristofor, ”acolo unde politica dezbină, cultura unește”!

Calde salutări din Arad, să ne vedem cu bine!Inspirație și sănătate!

Lucia Bibarț