Comunicat de presă – Întâlniri autor-public în cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” lansează scriitorilor arădeni invitația de a participa în cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În prima etapă, autorii arădeni sunt invitați să își publice lucrările literare pe platforma de auto-publicare realizată în cadrul proiectului și accesibilă la adresa http://autopublicare.bibliotecaarad.ro. Pentru detalii despre cum funcționează platforma vă rugăm să accesați pagina http://bibliotecaarad.ro/autopublicare sau să contactați coordonatorul de proiect la adresa [email protected] sau la nr. de telefon 0787331632.

În a doua etapă, vor fi organizate succesiv, la sediul bibliotecii, 16 întâlniri publice cu autori care au folosit platforma de auto-publicare (având publicate lucrări literare accesibile gratuit pe aplicația web de ebook-uri de la adresa http://ebook.bibliotecaarad.ro). Întâlnirile au ca scop lectura din opera invitatului și dialogul cu publicul. Selecția se va face după următoarele criterii: autorul este arădean (s-a născut sau a activat / activează în județul Arad); autorul a publicat cel puțin 3 volume (sau toată opera autorului până în prezent, dacă aceasta nu depășește 3 volume) în aplicația web de ebook-uri (http://ebook.bibliotecaarad.ro); au prioritate autorii tineri și autorii recunoscuți pe plan național (prin “autori recunoscuți” înțelegem autori care fie au publicat la edituri/publicații/website importante din țară, fie au primit premii literare importante, fie a căror operă ori lucrare literară este obiectului unui studiu critic important). Menționăm că autorii invitați vor primi onorarii de participare.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.