Comunicat de presă – Întâlniri autor

[vc_row][vc_column][vc_column_text][heading h=”h3″ align=”center”]Comunicat de presă – Întâlniri autor-public în cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”[/heading][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” lansează scriitorilor arădeni invitația de a participa în cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În prima etapă, autorii arădeni sunt invitați să își publice lucrările literare pe platforma de auto-publicare realizată în cadrul proiectului și accesibilă la adresa http://www.bibliotecaarad.ro/project/biblioteca-de-literatura-aradeana/. Pentru detalii despre cum funcționează platforma vă rugăm să accesați pagina http://www.bibliotecaarad.ro/project/biblioteca-de-literatura-aradeana/ sau să contactați coordonatorul de proiect la adresa [email protected] sau la nr. de telefon 0787331632.

În a doua etapă, vor fi organizate succesiv, la sediul bibliotecii, 16 întâlniri publice cu autori care au folosit platforma de auto-publicare (având publicate lucrări literare accesibile gratuit pe aplicația web de ebook-uri de la adresa http://ebook.bibliotecaarad.ro). Întâlnirile au ca scop lectura din opera invitatului și dialogul cu publicul. Selecția se va face după următoarele criterii: autorul este arădean (s-a născut sau a activat / activează în județul Arad); autorul a publicat cel puțin 3 volume (sau toată opera autorului până în prezent, dacă aceasta nu depășește 3 volume) în aplicația web de ebook-uri (http://ebook.bibliotecaarad.ro); au prioritate autorii tineri și autorii recunoscuți pe plan național (prin “autori recunoscuți” înțelegem autori care fie au publicat la edituri/publicații/website importante din țară, fie au primit premii literare importante, fie a căror operă ori lucrare literară este obiectului unui studiu critic important). Menționăm că autorii invitați vor primi onorarii de participare.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]