Comunicat de presă: „Iulian Leonard se prezintă” – seria de întâlniri autor-public din cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”

Arădeanul Iulian Leonard și-a lansat primul volum de poezii în toamna anului trecut, de mai multe ori la Arad și la Timișoara, respectiv o dată la Oradea și o dată la București. Tot de atâtea ori s-a și prezentat, că așa-i frumos. O va face din nou, căci a decis, totuși, să nu stea jos și să nu tacă, în perfectă antiteză cu titlul cărții pe care o va prezenta, de asemenea, de data aceasta la Bibliotecă, în sala Astra.

Evenimentul literar din data de 29 iunie, ora 18, cu titlul „Iulian Leonard se prezintă”, face parte din cadrul seriei de întâlniri autor-public, organizate de Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol” Arad în cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”. Va fi o discuţie liberă, cu intrare liberă, se va prezenta volumul „Stau jos și tac” (apărut la Editura Casa de Pariuri Literare) – accesibilă și pe aplicația web de ebook-uri a bibliotecii la http://ebook.bibliotecaarad.ro/book/17 – și cu ocazia asta vor fi citite și câteva poezii, cu care Iulian a făcut senzație ultima oară la Festivalul de Literatură „Discuția Secretă”. De aceea, va aduce cu el și broșura festivalului, pe care s-au printat câteva dintre poeziile sale. De asemenea, întâlnirea va avea parte și de o altfel de poezie: în imagini. Va fi un slideshow tematic denumit „n-ai de cer” și se vor proiecta două filmulețe realizate de Iulian (cu ajutorul Kinema Ikon la montaj și cu fundalul muzical oferit de Rodion G.A. și Topographer), „Wireless” și „Stop”.

Proiectul „Biblioteca de literatură arădeană de azi” co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.