
1451 – Drept răsplată că a participat în fruntea unei armate de pe Valea Crişului Alb, la lupta de la Kosovopolie, Ioan Huniade, l-a confirmat printr-o Diplomă, pe Voievodul Moga din Hălmagiu, în toate drepturile sale, pentru 120 de sate, de la Gurahonţ până la Băiţa (Judeţul Hunedoara.
1878 – S-a născut la Prăjeşti (judeţul Arad), preotul Nicolae Mihulin (m.1941, Mânerău-Bocsig), profesor, primul director român al Liceului Moise Nicoară (1919-1920). În perioada 1920-1929, a condus Liceul de fete Elena Ghiba Birta, unde a predat Ştiinţele Naturii şi Filozofia. Paralel cu activitatea de la catedră, a lucrat în domeniul literaturii didactice, traducând şi tipărind manuale de geografie şi mineralogie.
1910 – La Socodor (Chişineu Criş), s-a desfăşurat într-un vibrant entuziasm, prima întâlnire a poetului şi omului politic Octavian Goga, cu alegătorii, în număr de peste 7000 persoane. A fost însoţit de Ioan Suciu şi alţi conducători de seamă ai Partidului Naţional Român.
1913 – A fost inaugurată lucrarea de electrificare, pe o lungime de 58,4 km, a căii ferate Arad-Ghioroc-Pâncota-Radna, pusă în funcţiune în 1906, cu automotoare. Noua garnitura trenului a fost compusă din patru vagoane vopsite în verde, în care au luat loc 60 de invitaţi. În faţa hotelului din Pâncota, trenul a fost întâmpinat de taraful local de ţigani, care cântau Marşul lui Rakoczi. De la această dată, pe traseu, au început să circule, după orar, câte 10-11 garnituri, a căror viteză atingea 40-45 km/oră. Cele 15 locomotive electrice de tracţiune, cu 48 locuri, fabricate de Societatea Ganz & Tarsa Danubius, erau de clasa I-a, iar vagoanele obişnuite, cu bănci din lemn, produse la Fabrica de Vagoane – Johann Weitzer din Arad, erau de clasa a II-a.


1946 – În Arad a fost organizată prima expoziție colectivă de arte plastice, după război.