Cronologie arădeană – 10 august

1938 – Primăria a majorat taxele, percepute sub formă de impozit pentru extragerea gheţii din Mureş, lacuri şi bălţi, pentru controlul băuturilor acidulate, locurile din cimitire, aprinsul şi întreţinerea  candelelor la morminte, asupra bicicletelor şi motocicletelor, pentru tăierea vitelor în abatorul comunal, afişaj şi reclame ş.a.m.d.

Sloiuri de ghiață pe Mureș

1945 – Printr-un Decret, Regele Mihai, a conferit Ordinul militar Mihai Viteazul cu spade, Mareşalului URSS – Rodion Malinovski. Gestul a fost motivat pentru modul strălucit în care a condus armatele sovieto-română în lupta contra duşmanului comun Germania nazistă şi contribuţia hotărâtoare la dezrobirea Ardealului de Nord. Rodion Malinovski, este considerat unul din marii comandanţi militari ai secolului al XX-lea, pe a cărui carte de vizită sunt trecute bătăliile de la Stalingrad, Voronej, Odessa, Iaşi-Chişinău, Budapesta, Viena din cel de al Doilea Război Mondial, precum şi invazia sovietică din Manciuria (China) controlată de japonezi.

1963 – A murit la Timişoara, acad. ing. Corneliu Micloşi, originar din Covăşânţ, autor de lucrări de inginerie, în domeniul electrotehnic, al sudurii şi al transporturilor. Reputat specialist în metalurgie, Corneliu Micloşi a adâncit cercetările în domeniul cunoaşterii însuşirilor metalelor şi al aliajelor în prezenţa persistentă a apei şi a aburilor supraîncălziţi. Ca şi matematician, a elaborat noi procedee de calcul al rezistenţei materialelor, la diferite solicitări descoperind alte posibilităţi de stabilire a plasticităţii lor. A fost unul din cei mai valoroşi profesori, ai Centrului universitar timişorean.

Acad. dr. ing. Corneliu Micloși

1978 – A început la Arad, finala naţională a Concursului şcolar Prietenii Pompierilor. Locul I a fost câştigat de echipajul Şcolii Generale nr. 7 din Arad.- Sânicolaul Mic.

Imagine din concurs