Cronologie arădeană – 10 iulie

1871 – Episcopul Ioan Mețianu, a atras atenția în ședința plenară a consistoriului arădean asupra faptului că edificiile școlare confesionale nu corespund învățământului din cauza deplorabilei stări în care se află, fiind lipsite de cele mai elementare recuzite și instrumente de instrucție.

1891 – Pe locul unui vechi târg de vite din Arad, s-a inaugurat fabrica de locomotive şi vagoane Iosif Weitzer intreprindere înfiinţată cu folosirea capitalului austriac.

Fabrica de vagoane Iosif Weitzer (imagine generală 1914)

1919 – Generalul francez de Tournadre, a comunicat ordinul Comandamentului suprem al Armatei aliate din Orient, conform căruia administraţia din Arad a trecut definitiv la autorităţile româneşti, instalate la 17 mai 1919.

1948 – Prin Ordonanţa nr. 6 Primăria Municipiului Arad, a interzis vânzarea şi consumarea seminţelor pe străzi, parcuri, localuri publice etc., instalarea pe Bulevardul Republicii (Revoluţiei), a oricăror barăci şi gherete, a atelierelor de fierărie, potcovărie, rotărie etc. Se mai preciza, că vânzătorii de cornuri nu pot staţiona pe străzi, activitatea lor comercială putându-se desfăşura, doar în timpul mersului, îmbrăcaţi în halate albe.