1849 – Prefecţii Ioan Buteanu şi Petru Dobra au fost arestaţi la Abrud, din ordinul căpitanului Hatvani.
1858 – A fost sfinţită de Cseajagi Alexandru, episcopul de Cenad, Biserica Romano-Catolică din Gai cu hramul Sfânta Ghizela. Pictura mare a altarului a fost realizată de Alexius Szamosy . Alte lucrări, de artă vizuală, din biserică, sunt semnate de pictorul Such şi sunt realizate, probabil, în 1936
La sărbătoarea care a avut loc în octombrie 2008, au fost predate bisericii, 6 tablouri secco, în care se prezintă aspecte din viaţa Sfintei Ghizela, semnate de Magda Hatzak-Lukacsovics din Germania. Tot atunci, au fost aşezate în noul altar, moaştele acestei Sfinte, extrase de preotul paroh Petru Teodor Şandor din degetele mâinii sale drepte, la donaţia arhiepiscopului din Veszprem. Cu acest prilej, în faţa sfântului lăcaş de cult, a fost dezvelit bustul în bronz al Sfintei Gizela, operă a sculptorului Rudolf Kocsiş. La festivitate, a participat Szilagyi Zsolt, vicarul Episcopiei Romano-Catolice din Timişoara. Pe soclu este înscris textul: Sancta Gizela / aprox. 980 – aprox 1059.
1980, la concertul inaugural al celei de a X-a ediţii a Festivalului cultural Primăvara arădeană, au participat corul Madrigal dirijat de Marin Constantin, orchestra şi corul Filarmonicii de Stat din Arad, conduse de Victor Golescu, Anatol Goreaev, Doru Șerban, corul Casei de cultură a municipiului Arad, condus de Gheorghe Flueraş, cu concursul sopranei Nelly Miricioiu şi a pianistei Cornelia Sibiceanu Goreaev.
1877 – Inaugurarea tronsonului de cale ferată Seleuş-Ineu (18 km), construit de Societatea de Căi Ferate Arad-Valea Crişului Alb, cu sediul în Arad.
1898 – S-a născut în Arad, pictorul Şoos Stefan, cu o activitate remarcabilă în domeniu didactic şi ştiinţific.
1932 – Acordarea Ordinului Steaua României în grad de Mare Cruce, model 1877, lui dr. Ştefan Cicio-Pop.