Cronologie arădeană – 11 aprilie

1927 – Centenarul morţii lui Ludwig van Beethoven ( 1770 – 1827) a fost marcat de Societatea Filarmonică din Arad prin două concerte de excepţie unde publicul, sub bagheta dirijorului Walter Cornelius. a audiat pentru prima dată celebra Simfonie a XI-a, creație muzicală considerată ca reprezentarea culmei clasicismului.

Bustul lui Ludwig van Beethoven din holul Palatului Cultural, autor Cantemir Rișcuția

1949 – A fost publicată în Buletinul Oficial al Județului Arad, lista celor șterși din Colegiul Avocaților Arad. Printre cele 16 nume înscrise în tabel, se aflau: dr. Romulus Coțioiu (fost primar), dr. Racz Alexandru (fost director la Teba), dr Kalko Carol, Gheorghe Țârcuș, dr. Romulus Cioflică din Buteni și alții.

1949 – Cercul Militar Teritorial din Arad, a publicat Ordinul și Instrucțiunile pentru recrutarea în armată a tinerilor născuți în 1928 și 1929, cuprinși în tabelele clasei anilor 1950-1951. Se preciza, că cei care încercau să se sustragă de la această acțiune, vor fi pedepsiți cu închisoare corecțională de 2-5 ani și amendă.

1989 – În numărul patru din publicația arădeană Viața literar – artistică, redactată de Cenaclul din Arad al Uniunii scriitorilor, au publicat: Tristan Mihuţa, Dorel Zăvoianu, Iosif Maria Bâta, Ion Văran, Vasile Dan, Florin Bănescu, Gheorghe Moţiu, Vasile Speranţa, Dana Todor şi alţii. Grafica a fost semnată de Ioan Cott şi Lucian Cociuba.