Cronologie arădeană – 11 ianuarie

1945 – Guvernul Generalului Nicolae Rădescu a fost somat de forțele sovietice de ocupație, pentru a mobiliza cetățenii români de etnie germană în vederea deportării la muncă forțată în Uniunea Sovietică. Ordinul avea în vedere toți bărbații cu vârstele cuprinse între 17 – 45 ani și femeile de 18-30 ani, fiind exceptate femeile gravide, cele cu copii de sub un an și persoanele inapte de muncă.  Încălcându-se drepturile internaționale, au fost ridicați alături de sași transilvăneni, peste 33.000 șvabi bănățeni, urcați în vagoane de marfă și duși la minele de cărbuni și centrele industriale sovietice din Dombas (Ucraina), cu un program de lucru de 12 ore zilnic. Peste 5000 au murit dar alții s-au întors după cinci ani.

1946 – A fost înfiinţat Inspectoratul General al Armatei pentru Educaţie, Cultură şi Propagandă coordonată la toate eşaloanele de comandantul-secund, funcţie special creată în acest scop. Această structură a armatei, a preluat şi coordonarea activităţilor de educaţie fizică, sport, jocuri, concursuri etc.

1948 – A murit muzicologul Trifon Lugojan, originar din Nădlac, profesor de muzică la Institutul Teologic arădean, dirijor de coruri.

1949 – S-a născut în Arad, Tiberiu Ţiganu, istoric şi îndrumător al mişcării sportive.

Tiberiu Țiganu

1977 – Câteva unități industriale din Arad: Intreprinderea de Vagoane din Arad, Intreprinderea de Strunguri, Fabrica de Ceasuri Victoria și la Combinatul de Îngrășăminte Chimice, au fost vizitate de președintele Nicolae Ceaușescu, însoțit de alți conducători ai Partidului Comunist și ai statului.

La Intreprinderea de Vagoane a fost vizitat un vagon al metroului intrat în producția de serie

Combinatul Chimic Arad (azi demolat)