
1904 – După cum relata ziarul Drapelul, conducătorul socialist Todor Popovici din Comlăuș, „s-a deplasat în comuna Lalașinț unde a fost așteptat de o mulțime de țărani, avizați în secret de sosirea lui. Nefiind aprobată adunarea, prim-pretorul cercual nr. 4 jandarmi din Bata sosit în scurt timp la fața locului a somat mulțimea să se îndepărteze, dar oamenii agitați de Popovici nu au vrut să se supună, începând să se înarmeze cu securi și ciomege. Jandarmii, făcându-și cu baionetele cale prin mulțime l-au prins pe Popovici și l-au dus legat la casa comunală (primărie). Mulțimea înfuriată a asediat însă clădirea fiind cât pe-aici să se întâmple vărsare de sânge. După liniștirea țăranilor, Popovici a fost bătut și escortat a doua zi în comuna natală“.


1941 – Prefectul Aradului dr. I. Ionescu, comunica printr-o Notă serviciilor administrative din subordine Dispoziția Ministerului Cultelor de interzicere a întrebuințării numelui crucii și a altor lucruri sfinte ca emblemă la diferite localuri ca prăvălii, restaurante, hoteluri, etc, care n-au nimic comun cu acestea.
1946 – Declarațiile diplomatului englez A. Clark-Kerr în urma vizitei la București, nu au fost măgulitoare pentru români. Convingerea lui era că Vâșinski conduce România întocmai ca o provincie a Uniunii Sovietice, iar guvernul Petru Groza este instrumentul său. În caracterizarea lui Kerr, primul ministru dr. Petru Groza era un nătărău jovial și un pungaș care însă este depășit (în pungășie) de ministrul de externe Gheorghe Tătărescu.
