1939 – S-a stins din viaţă, la Arad, Ioan Suciu (1866-1939), militant de seamă şi neîntrecut organizator al actului Unirii din 1 Decembrie 1918. Fiu de ţăran-pădurar din Şiştarovăţ –Arad, după absolvirea Facultăţii de Drept din Budapesta (1888) şi îndeplinirea perioadei de stagiar cu reputatul jurist şi om politic Mircea V. Stănescu, s-a făcut cunoscut în mediul arădean, prin propriul birou avocaţial.
În paralel a desfăşurat o activă viaţă politică, ca membru în conducerea Partidului Naţional Român din Transilvania. În această calitate, casa lui (de lângă Biserica Roşie) a devenit locul de întâlnire, de iniţiere şi organizare a numeroase acţiuni naţionaliste. În toamna anului 1918, din însărcinarea Consiliului Naţional Român Central (CNRC), Ioan Suciu a preluat atribuţiile de principal organizator al Marii Adunări Naţionale de la Alba-Iulia. Acolo, a fost desemnat să prezinte, ca al doilea vorbitor, Raportul Comisiei de organizare, referitor la prezenţa celor 1228 delegaţi oficiali. A fost ales membru al Marelui Sfat Naţional şi în Consiliul Dirigent al Transilvaniei. În 1920, a devenit preşedinte al Consiliului Superior Agrar, pentru Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş. Treptat s-a îndepărtat însă de activitatea politică astfel că în 1930, departe de ambiţiile găunoase ale politicianismului vremii, s-a retras ca notar public, la Chişineu Criş, unde a scris câteva lucrări de memorialistică.
Pentru meritele sale, la moartea, survenită în 12 martie 1939, i-au fost organizate funeralii naţionale, fiind înhumat în cimitirul Eternitatea (UTA), în vecinătatea lui Vasile Goldiş şi Ştefan Cicio-Pop. Naţiunea, la a cărei întregire a contribuit din plin, îi păstrează o pioasă şi caldă amintire.
1992 – Au fost aleşi ca membri ai Academiei Române arădenii: Ivan Singer (n. 1929, Arad) – matematician de renume mondial, ale cărui cercetări sunt înscrise în enciclopedii de specialitate, citate în studii, teze de doctorat, articole din matematică, fizica și chimia cuantică, inginerie, automatică; Ovidiu Maitec (n. 1925, Arad) – sculptor şi Ştefan Augustin Doinaş (n. 1922, Caporal Alexa – Sântana), poet, om de cultură, Cetăţean de Onoare al Aradului (1997), Doctor Honoris Causa al Universităţii Aurel Vlaicu.