
1807 – S-a născut în Munar (comuna Secusigiu), Sebastian Ştefan Tabacovici ieromonah la mănăstirea Hodoş – Bodrog, autorul poemului dramatic cu subiect biblic, Jărtva lui Avram, una din primele lucrări de acest fel scrisă în limba română (1835)
1862 – S-a născut la Şiştarovăţ (judeţul Arad), Ioan Suciu, proeminent om politic al generaţiei care a pregătit Unirea de la 1918. În 1919 a fost numit preşedinte al Cosiliului Superior Agrar pentru Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş, dar la puţin timp s-a retras din viaţa politică, stabilindu-se la Chişineu Criş. În 1939, a fost înmormântat cu funeralii naţionale la Cimitirul Eternitatea din Arad.
1867 – La Arad a avut loc Conferinţa de constituire a primei formaţiuni politice a românilor din Imperiul Habsburgic, numită: Însoţirea naţională a inteligenţei române din comitat. Preşedintele asociaţiei, a fost ales prin aclamaţiune, Sigismund Popovici, iar notar Ioan Moldovan. Cei peste 100 participanţi, au votat un Program politic, bazat pe principii liberale.
1868 – La Arad, s-au deschis lucrările Congresului comunităţilor israelite, care contrar aşteptărilor s-a prelungit până la 23 februarie 1869. La acea dată, în cele şapte comunităţi din comitatul Arad erau înregistraţi 452 alegători (258 cu domiciliul în oraş şi 194 în mediul rural). Marea majoritate erau comercianţi (49,11%), arendaşi, gospodari, vechili (15,o4%), meşteşugari, fabricanţi (13,o5%). Aleşii Aradului au fost Ignatz Deutsch, Paul Walfisch şi rabinul Iacob Steinhardt căruia i-a revenit şi mandatul comunităţilor din teritoriu.
1938 – S-a născut la Arad, sculptorul Ionel Munteanu, coautor al Monumentului Eroilor de la Păuliş (1974) alături de Emil Vitroel şi arh. Milos Cristea. Înainte de a pleca din ţară, pentru a se stabili în SUA, Ionel Munteanu a lăsat două lucrări de artă monumentală în Arad şi Căsoaia.

