Cronologie arădeană -15 iunie

1922 – A fost constituită grupa sindicală profesională a muncitorilor lemnari din Lipova.

1925 – Ziarul Elelmezesi Szovetseg, relatează faptul că în ciuda opoziţiei patronilor pentru a fi îndeplinite revendicările salariaţilor, brutarii din Arad, au obţinut un spor de 10% la salariu, iar chelnerilor din baruri şi restaurante li s-a şters bacşişul din venituri, fiindu-le permisă o zi liberă pe săptămână.

1930 – S-a născut la Oradea, Elisabeta Chişa, farmacistă, prozatoare, membră a Uniunii Scriitorilor (1997). Opera literară, alcătuită din evocarea unor călătorii reale şi imaginare, a unor prieteni din lumea artelor, se constituie într-un jurnal romanţat, prezentat cu umor şi încredere destinat ca un balsam care să ţină de urât şi întristare vârstei a treia.

1938 – Consiliul Municipal Arad, a alocat fonduri importante, pentru amenajări şi marcaje turistice în masivul Biharia.

1949 – Cu prilejul comemorării a 150 de ani de la moartea lui A. S. Puşkin, a fost inaugurat la Casa Națională din Pârneava Ateneul Popular cu numele celebrului scriitor rus. Au ţinut cuvântări: inspectorul şcolar Ioan Niciu şi Balla Carol – redactor la ziarul Jovo. Spectacolul artistic a fost susţinut de Sindicatul Solidaritatea, ansamblul salariaţilor comunali şi actori de la Teatrul de Stat. Violoncelistul Freiman, a interpretat Aria lui Lenski din opera Evgheni Oneghin de Ceaikovschi.

A.S. Pușkin

Casa Națională Pârneava, denumită în 1949 Casa Pușkin

1975 – A fost înfiinţată Compania de pompieri din Ineu.