Cronologie arădeană – 16 martie

1915 – S-a născut la Curtici, Corneliu Mladin, avocat, ajutor de primar al municipiului Arad (1945-1946) susținut de Partidul Național Țărănesc. După o perioadă petrecută ca jurist-consult la Gospodăria Agricolă de Stat din Zădăreni (1956-1957), a emigrat în Germania.

1934 Ziarul Lumea Nouă din Arad, a relatat despre întrunirile de protest ale sindicatelor muncitorilor din industria grafică, metalurgică, construcții, frizerii, funcționari comerciali, ospătari și muncitori textiliști, în legăturile cu măsurile restrictive ale guvernului și politizarea Camerelor de Muncă.

1945 A fost arestat un nou lot de învinuiţi pentru dezastrul ţării şi crime de război. Printre aceştia se afla dr. Cornel Radu, fost primar al Aradului (1931 – 1932 şi 1941 – 1943), învinuit că ar fi fost iniţiatorul aducerii la Arad, a tramvaiului din Odessa şi pentru că a deţinut funcţia de secretar general al Consiliului de Patronaj prezidat de Maria Antonescu. Tot atunci a fost arestat şi col. Gheorghe Munteanu, fost comandant militar al fabriicii Astra în timpul războiului, pentru motivul că s-a purtat dur cu prizonierii sovietici.

1945 Sindicatul muncitorilor din Industria Textilă Arădeană (ITA), a cumpărat pentru vecie şi irevocabil de la Banca Populară Prevederea (Societate cooperativă de credit), 59 instrumente muzicale (clarinete, saxofoane, acordeoane, armoniu, tamburine, chitare, instrumente de percuţie etc) cu suma de 3,3 milioane lei. Acestea au fost donate clubului cultural al intrepriderii.