1860 – S-a născut la Becicherecul Mare, Kemeny Ferenc, fost profesor de matematică şi fizică la Liceul Romano-catolic (azi Csyky Gergely) din Arad. A fost membru fondator al Comitetului Internaţional Olimpic, fiind invitat la Congresul de constituire al organizaţiei (1894). A participat la prima Olimpiadă (1896) de la Atena şi la cea de la Saint Louis (1904).
1919 – A fost preluat în administraţia românească Liceul Maghiar Regal din Arad, primind numele Moise Nicoară. La ora 11, Nicolae Mihulin, noul director al liceului, însoţit de Lazăr Nichi, Sever Miclea şi Tr. P. Nicolin, redactor la ziarul Românul, s-au prezentat în biroul directorului Ioan Burian, cerându-i să predea statului român instituţia cu toată averea ei. Acesta, emoţionat a protestat formal, în final declarând că în faţa forţei cedează şi predă instituţia: Au fost predate atunci: sălile de studiu, sala de gimnastică, biblioteca profesorală, a tinerimii şi colecţia de carte Orczy (aproximativ 60.000 volume), apoi sala festivă, sala de desen şi cancelaria. După încheierea procesului verbal şi iscălirea lui, intendentul liceului Nandor Somogyi, care de 18 ani ocupa acest post a depus jurământul de fidelitate faţă de statul român.
1976 – Au început jocurile Olimpice de la Montreal ediţia XXI, cu participarea sportivilor arădeni.Roman Codreanu (lupte), Elisabeta Lazăr (canotaj), Tol Filigonia (canotaj), Lambertus Walter (canotaj)
2006 – A murit în Macea, la vârsta de 91 de ani, profesorul Pavel Covaci (1914-2006), fondatorul Grădinii Botanice Universitare care azi îi poartă numele. Personalitate ştiinţifică marcantă şi un practician cu vastă experienţă, Pavel Covaci, a condus instituţia timp de aproape patru decenii, introducând aproape 2.000 taxoni de plante lemnoase, creînd astfel o colecţie valoroasă de arbori şi arbuşti, muzeu botanic, pepinieră şi sectoare cu rarităţi sau unicate dendrologice.