Cronologie arădeană – 18 februarie

1883 – Ca urmare a unui incendiu devastator, produs de candelabrul central al sălii de spectacole, a ars clădirea Teatrului orăşenesc (inaugurat în 1874). Imobilul a fost restaurat sub conducerea arhitectului arădean Andor Halmay, care a făcut unele schimbări, în organizarea sălii de spectacol. Planul decoraţiunilor de pe tavan conceput de pictorul Karoly Lotz, a fost încredinţat pentru executare, invăţătorului Rudolf Gyongyossy (pictor şi redactor arădean). Sala de spectacole cu o capacitate de 850 locuri a fost inaugurată la 1 octombrie 1885, cu prologul dramaturgului Csiky Gergely și trupa Ignac Krecsanyi.

1919 – Episcopul Aradului Ioan Ignatie Papp, a trimis o circulară către toate oficiile protoprezbiteriale (protopopești) și parohiale de sub jurisdicția sa, cu privire la adaptarea regulamentelor și programelor de învățământ  din școlile confesionale românești, corespunzător noilor realități politice și anume despărțirea acestor teritorii de Ungaria și unirea lor cu România.

Episcopul Ioan Ignatie Papp

1942 – A murit la Ineu, Laszlo Dioszegy (n. 1877, Sfântu Gheorghe – Covasna), pictor şi colecţionar de fluturi (lepidopterolog). A studiat pictura la Academia de Arte Frumoase din Budapesta şi Munchen.  Deşi autodidact în domeniul biologiei, a devenit repede cunoscut, în lumea ştiinţifică prin cercetările efectuate asupra fluturilor din zona Ineu, Sibiu, Munţii Retezat, activitate concretizată prin colectarea şi identificarea a peste 23.000 de insecte, aparţinând la 2.070 specii. În prezent colecţia de fluturi,, corespondenţa, fişele de observaţii şi studiile sale de mare valoare ştiinţifică, se află la Muzeul din Sfântul Gheorghe, locul naşterii sale. În domeniul artelor, preocupare devenită secundară, chiar dacă constituia singura sursă de venit, pe lângă tablouri, L. Dioszegy a pictat şi interiorul unor biserici.

Laszlo Dioszegy – Catalogul colecției de lepidoptere din Sfântul Gheorghe (Covasna)

1945 – Ziarul local Patriotul a publicat un amplu reportaj despre manifestaţiile legionare din Arad, provocate de clica reacţionară a Partidului Național Ţărănesc (PNȚ). În urma anchetei, prim-liderul dr. Drincu a renunţat la oficiosul partidului ziarul România Democrată. Au fost trimişi în judecată: Teodorescu – Făget, Alexandru Băbuţa, Gheorghe Mojic iar profesorii Ceontea şi Ţărău au fost internaţi în lagăr.