1777 – A fost promulgată Ratio educationis, regulamentul după care s-au condus școlile din Imperiu până în 1868. Prevederile acesteia urmăreau ca educarea și instruirea tineretului să fie unică în toată țara și sub controlul statului.
1868 – Trupa Pascaly a Teatrului Naţional din Bucureşti, a inaugurat la Arad turneul artistic (10 spectacole) cu reprezentaţiile „Poetul romantic“ de Matei Millo şi „Doi profesori pricopsiţ“i de Scribe. Spectacolul a fost deschis cu poezia. Adu-ţi aminte române de Athanasie Marian Marienescu, recitată de actorul Mihail Pascaly organizatorul spectacolelor. Memorabil este faptul că din echipă făcea parte şi Mihai Eminescu, care s-a întâlnit în acele zile cu publicistul Iosif Vulcan din Oradea.
1890 – În organizarea Camerei de Comerţ şi Industrie (preşedinte, brutarul Kristyori Janos), s-a deschis în Arad – Expoziţia Universală a Ţării de Jos şi Sudul Ungariei. Evenimentul a constituit prilejul unor noi lucrări de modernizare şi înfrumuseţare a principalei artere arădene, actualul Bulevard al Revoluţiei. Şanţul colector, ce străbătea mijlocul Bulevardului, pe toată lungimea sa, a fost acoperit, iar intreprinderea “Neufschatel Asphalt Company Limited” a aşternut deasupra primul strat de bitum
1949 – Prin transformarea ziarului Patriotul înfiinţat în 24 septembrie 1944, a apărut primul număr al cotidianului Flacăra Roşie, oficios al organelor locale, judeţean şi municipal ale Partidului Comunist Român. A fost editat neîntrerupt timp de 45 ani, fiind desfiinţat la 22 decembrie 1989.
1958 – A trecut în cele veşnice, la penitenciarul Văcăreşti, preotul martir Sinesie Ioja din Rănuşa (1916-1958), simbol al mişcării de rezistenţă anticomunistă de pe Valea Crişului Alb.