Cronologie arădeană- 2 decembrie

1893 – Aradul a fost conectat alături de orașele Budapesta, Gyor, Bratislava, Szeged, Timişoara, la reţeaua interurbană de telefonie. Serviciul telefonic a debutat în Arad în 1885, ca activitate privată, prin instalarea unui aparat în locuinţa electrotehnicianului Geza Rozsa.

1950 – Au fost organizate primele alegeri pentru deputaţi în Sfaturile Populare şi Comitetele Executive ca organe ale puterii şi administraţiei locale de stat. Se aprecia atunci că: „deoarece acest eveniment politic înseamnă o nouă etapă importantă în drumul consolidării regimului de democraţie populară în opera de construire a socialismului, votul constituie o mândrie pentru fiecare om al muncii. Se reamintea populaţiei că: „prin exercitarea votului, fiecare alegător contribue la întărirea lagărului Păcii, în fruntea căruia se găseşte Uniunea Sovietică. Totodată se dă fără cruţare o lovitură de moarte duşmanului de clasă şi imperialiştilor anglo-americani, aţâţători la un nou război şi agenţilor lor trădători

1984 – În biserica catedrală cu hramul Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, au avut loc festivităţile de instalare ca episcop al Aradului a dr. Timotei Seviciu (n. 4 iunie 1936 la Timişoara), episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei şi Caransebeşului. Activitatea Prea Sfinţiei Sale la Arad este complexă şi remarcabilă pe toate planurile. Recunoscându-i-se meritele, cu prilejul împlirii a două decenii de activitate ierarhică la Arad, în 2000 i s-a decernat titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad.