Cronologie arădeană – 2 iulie

1927- Asupra judeţului Arad, s-a abătut o grindină, „de felul căreia încă nu s-a mai pomenit“. A distrus culturile de cereale, grădinile, viile şi alte culturi.

1929 – Au fost dezvelite festiv, în faţa Palatului Cultural, de o parte şi de alta a scărilor monumentale, busturile în bronz ale lui A. D. Xenopol şi George Coşbuc. Autor este sculptorul Gheorghe Groza, fiul unui pietrar din Moneasa. Solemnitatea, s-a desfăşurat, în Piaţa  George Enescu şi s-a bucurat de prezenţa unor înalte personalităţi ale vieţii politice şi culturale: Ştefan Cicio Pop, Voicu Niţescu – ministrul Ardealului, văduva lui George Coşbuc, prof. univ. Bogdan Duică, gen. Anton Iovanovici comandantul Diviziei I Cavalerie şi Instrucţie.

1955 – A fost ales membru al Academiei Române, poetul Mihai Beniuc (1907-1998).  Născut la Sebiş (judeţul Arad), absolvent al Liceului Moise Nicoară din Arad.  Mihai Beniuc a fost timp de patru decenii, o conștiință lirică activă cu meritul de a fi introdus în poezia românească un stil original. A traversat o epocă agitată, în care s-a cristalizat o nouă direcţie artistică. Meritul său este şi acela de a aduce poezia ardeleană la prezentul literar din lirica națională.

Mihai Beniuc