Cronologie arădeană -20 septembrie

1908 – S-a născut la Măderat (oraşul Pâncota, m. Arad 2003), Gheorghe Moţiu, pedagog, poet, eseist, autorul volumului de aforisme Stropi din cascada vieţii (1938).

1940 – Printr-o Ordonaţă semnată generalul Alexandru Vlad, primarul Aradului, se interzicea cumpărarea alimentelor de orice fel din pieţele, oboarele şi depozitele municipiului, precum şi a petrolului sau benzinei, pentru a fi expediate  în afara oraşului.

1940 – Printr-o Circulară, Primăria comunica instituţiilor şi serviciilor din subordine, ordinul Conducătorului Statului – generalul Antonescu privind desfiinţarea adresării cu titlul de Excelenţă şi de interzicere a uniformelor Partidului Naţiunii.

1944 – Generalul corp de armată Nicolae Macici, comandantul Armatei 1, a elogiat prin Ordin de Zi eroismul soldaţilor în luptă, dar mai ales evenimentele de la Păuliş, unde elevii Şcolii de Subofiţeri Radna au apărat cu vitejie Frontiera de vest a României.

1970 – În urma unor ploi torenţiale, în cursul nopţii, s-a surpat blocul de locuinţe de pe strada Cocorilor din Arad, făcând numeroase victime. A fost una dintre cele mai mari catastrofe postbelice din Arad.