Cronologie arădeană – 22 ianuarie

1903  –  O știre din ziarul arădean Aradi Kozlony prezenta faptul că în fabrici  a început să se simtă fracțiunea Internaționliștilor din Partidul Social-Democrat. Sediul organizației s-a mutat în sala de lângă berăria Pipa Mare (pe actuala stradă Vasile Alecsandri), unde în fiecare duminică la ora 15 se întâlnesc și discută probleme sociale, economice și politice.

1941 – Într-un document al Ministerului Agriculturii și Domeniilor adresat prefectului dr. I. Ionescu, se preciza că „epizootia de turbare a luat proporții înspăimântătoare. Procentul mușcăturilor la oameni și animale fiind socotit ca  „cel mai ridicat din lume“, au fost stabilite măsuri severe de exterminare prin orice mijloace a câinilor vagabonzi, solicitându-se în acest scop intervenția societăților de vânătoare prin toți membrii și angajații lor.

1941 – Cu complicitatea unor angajaţi, un comandou alcătuit din 12 rebeli legionari a pătruns în aerogara din Ceala și după ce au dezarmat soldaţii care asigurau paza, au preluat controlul asupra instalaţiilor. Episodul s-a sfârşit a doua zi prin înfrângerea rebeliunii, arestarea şi condamnarea atacatorilor.

1988 – A avut loc Sesiunea Consiliului Popular al Județului Arad, unde printre alte documente, a fost adoptat Planul de dezvoltare economico-socială în profil teritorial, pe anul în curs. Printre altele se prevedea punerea în funcțiune a primelor capacități industriale la CET Grădiște, irigarea a 55,8 mii hectare agricole, împădurirea a 780 ha, modernizări la fabricarea osiilor pentru vagoane, construirea a 2.100 de apartamente pentru populație etc.