Cronologie arădeană – 22 martie

1882 – A fost ales Membru al Academiei Române, Iosif Goldiş (n. 1836, Socodor – d. 1902), reputat profesor la Institutul Pedagogic-Teologic Ortodox român, viitor episcop al Aradului (1899-1902). Tot atunci, scriitorul Ioan Slavici, a fost ales Membru corespondent al aceleași prestigoase instituții cultural-științifice.

Acad. Iosif Goldiș (autor Elena Cercel)

1937 – S-a născut în Agrișul Mic(comuna Hășmaș), fotbalistul Emerich Jenei, maestru emerit al sportului, antrenor, profesor de educație fizică. A început să joace fotbal, în 1946 la ITA, când avea doar nouă ani. Component al Lotului Național de juniori a evoluat la Progresul și la CCA (Steaua) București. Cu formația militară, a îmbrăcat de trei ori titlul de campion național (1960, 1961, 1971) și a făcut parte din echipele care au câștigat de patru ori cupa României. În 1964, a fost component al Lotului care a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo (Japonia).. Perfornmanța supremă este câștigarea Cupei Campionilor Europeni în 1986 cu echipa pe care o antrena Steaua București.

1943 – S-a născut la Orhei (Basarabia), Aculina Straşnei Popa, grafician, pictor, membru al Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Arad şi a Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Plastici cu sediul la Paris.

1946 – Federaţia Română de Fotbal (Bucureşti), a comunicat Districtului arădean, că gruparea sportivă de la Industria Textilă Arădeană (ITA), fiind introdusă în Divizia A (Naţională) de fotbal nu mai trebuie să participe în returul Campionatului Districtual din Arad. În această situaţie se recomanda ca toate jocurile disputate în această formă a campionatului (local) să fie anulate.