Cronologie arădeană- 22 noiembrie

1920 – În timpul unor executări silite pentru neplata impozitelor, ţăranii din Leasa s-au răzvrătit trecând la violenţe împotriva perceptorilor zeloşi. A fost necesară intervenţia hotărâtă a prim-pretorului şi a jandarmilor evitându-se astfel vărsarea de sânge.

1951 – A fost publicată Hotărârea Guvernului cu măsurile ce trebuiau luate, pentru mărirea şeptelului, îmbunătăţirea raselor şi îngrăşarea, în sectorul socialist, a unui milion de porci.

1952 – Au fost difuzate normele cu atribuţiile şi activitatea Notariatului de Stat al Regiunii Arad, a Birourilor notariale raionale şi a celui orăşenesc, instituţii ale căror menire era să contribuie la consolidarea legalităţii socialiste, apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale instituţiilor, organizaţiilor, intreprinderilor de stat şi cooperatiste precum şi ale cetăţenilor.

1956 – A avut loc deschiderea celei de a XVI-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Vară de la Melbourne (Australia). Pentru prima dată, în programul festivităţilor de inaugurare, a lipsit defilarea delegaţiilor, aşa cum s-a obişnuit până atunci. Sportivii, fără să fie ordonaţi pe naţiuni au intrat direct pe gazon în acordurile Odei Bucuriei, ca simbol al solidarităţii olimpice. Din Arad a participat sportivul Hoszpodar Zoltan (n. 1933), component în echipa de polo pe apă a României de la vârsta de 18 ani. La acea dată palmaresul său sportiv cuprindea câteva recorduri naţionale la înot ştafetă şi şase tituri de campion naţional. După încheierea competiţiilor, s-a stabilit în SUA.