1872 – Sub preşedenţia lui Gheorghe Constantini s-a deschis la Arad, a prima Expoziţie de vinuri şi instrumente viticole. Au fost prezentate 189 probe de vinuri, din care 131 albe, 50 roşii şi 8 dulci. Majoritatea premiilor au fost obţinute de vinurile roşii de Miniş.
1893 – În timpul unei călătorii la Arad şi în alte oraşe, Constantin Mille, a sfătuit muncitorimea românească din Transilvania, să intre în lupta generală a partidului muncitorilor din Austro-Ungaria, alături de maghiari, saşi, germani, slovaci şi „alți robi ai muncii, pentru a dărâma putreda temelie a societăţii contemporane“.
1944 – Aradul a fost eliberat de ocupaţia hortistă, iar trupele sovietice, intrat în oraş fiind încartiruite în cazărmile din Cetate, Calea Bodrogului, Calea Aurel Vlaicu şi alte clădiri militare din localitate, unde au rămas timp de 14 ani (1958). Organizaţia locală a Partidului Comunist Român (PCR) a făcut publică o proclamaţie prin care populaţia Aradului, a fost chemată să depună la primărie, reclamaţii referitoare la jafurile schingiuirile şi omorurile produse în perioada ocupaţiei horthiste din 13-22 septembrie 1944.