Cronologie arădeană – 24 august

1882- S-a născut în Arad, pictorul Balla Adalbert (1882-1965), bursier al Aradului la Şcoala din Baia Mare (1904-1905) şi ulterior la Munchen. Bun desenator, a abordat în pictură genuri diferite, tema preferată fiind compoziţia socială, remarcându-se ca şi un deosebit creator de persinaje şi colorist.

1922 – S-a născut la Nădlac profesorul  Deliu Petroiu, eminent critic de artă, președinte al Comisiei de Etnologie și istoria Artei, Filiala din Timișoara a Academiei Române.

Deliu Petroiu

1946 – A fost inaugurat Clubul Sportiv Indagrara, cu secţia de fotbal. Memorabil a rămas meciul amical disputat cu acest prilej pe arena Gloria, cu echipa CFR. După cum comenta presa vremii, jocul a fost distractiv, până la repriza a doua, când, s-a iscat scandal cu bătaie între jucători. Greşeala pricipală a fost a arbitrului Varga, care a condus defectuos jocul, în favoarea Indagrarei.  La acea dată în Clubul sportiv Indagrara mai activau secţiile de popice cu 15 sportivi, volei cu două echipe, box (antrenor Dumitru Faur şi Remus Mohan), şah care activa în Divizia A, cu cel mai bun jucător Cadar Arcadie.

Arena sportivă Indagrara

1948 – S-a deschis, pe Bulevardul Revoluţiei, lângă Teatrul de Stat magazinul de produse tehnice numit Lanţul, cu un depozit de 37 vagoane de mărfuri industriale, scule, unelte etc.

1969 – La Moneasa a fost organizată prima ediție a Festivalului Cântecului Jocului și Portului Popular din Țara Zărandului.