1914 – A fost dată în folosință calea ferată îngustă (forestieră) cu tracțiune mecanică pe traseul Pâncota-Agrișul Mare-Arăneag, cu prelungire în Căsoaia, pe Văile Neamțului și Highișului. Timp de 14 ani , până în 1928, când linia a fost demontată, pe acest traseu au fost transportați buștenii extrași de Societatea Anonimă Economică din Pâncota, proprietarul a peste 4500 jugăre de pădure din Arăneag – Căsoaia și Drauț.
1919 – Episcopul ortodox român al Aradului, Ioan Ignatie Papp a înaintat comisarului guvernamental Varjassy Lajos, un protest prin care se prezenta tratamentul abuziv aplicat învățătorilor și preoților arădeni de către o parte a armatei maghiare și consecițele grave ale acestei stări de fapt.
1948 – Ministrul justiţiei – Lucreţiu Pătrăşcanu, a fost destituit din guvern şi arestat, în funcţie fiind numit Avram Bunaciu (născut la Gurba-Şicula, judeţul Arad). Lucreţiu Pătrăşcanu (1900-1954), licenţiat în drept şi doctor în ştiinţe economice la Universitatea din Leipzig, a fost primul comunist român ajuns ministru (1944). În această calitate, a fost un promotor al epurărilor şi proceselor de tip stalinist din spaţiul românesc postbelic A înfiinţat Tribunale Populare, promovându-l în Bucureşti, ca şef al acuzatorilor publici pe Avram Bunaciu. În 1948, a fost schimbat din funcţie şi arestat sub învinuirea de naţionalism burghez, şovinism şi colaborator al Siguranţei Statului, din perioada interbelică. A fost judecat alături de alte 33 persoane şi condamnat la moarte, după un proces de şase ani. A fost executat în închisoarea Jilava, la 17 aprilie 1954. Înlocuitorul său, Avram Bunaciu (1909-1983), jurist, profesor universitar, politician comunist, a condus în perioada 1945-1946 Comisia Acuzatorilor Publici (procurori) la Tribunalul din Bucureşti, examinând cazurile a peste 2700 suspecţi de crime de război şi crime împotriva umanităţii, din care aproape 700 au fost condamnaţi. În mandatul său de Ministru al Justiţiei, Avram Bunaciu, a promovat înăsprirea condamnărilor, în cadrul unor procese de tip stalinist.