
1768 – Prinţul moştenitor, viitorul impărat Iosif al II-lea, a intreprins o vizită la mănăstirea franciscană Maria-Radna (Lipova).


1818 – Iobagii din Chereluș, înarmați cu ciomege și puști au atacat ispravnicii și clădirile domeniale ale baronului Atzel, după care au distrus semnele de hotărnicie, redobândindu-și vitele confiscate. După arestarea capilor răscoalei de către armată, ordinea a fost reastabilită.
1894 – La Cluj a început procesul intentat memorandiștilor, în care era inculpat însăși poporul român. În timpul rechizitorului, dr. Ioan Rațiu a spus că „într-o asemenea chestiune nu ne putem apăra în fața D-voastră, ci doar să acuzăm în fața lumii civilizate sistemul asupritor care tinde să ne răpească legea și limba. Ca persoane nu avem ce căuta înaintea acestei Curți cu jurați, fiindcă noi am lucrat numai ca mandatari ai poporului român și un popor întreg nu se poate trage la bara judecătorească“. Procesul s-a încheiat în 13 mai prin condamnarea memorandiștilor la ani grei de închisoare. Printre aceștia se afla și Mihai Veliciu din Șepreuș. Sub impulsul opiniei publice europene, în septembrie1895, au fost grațiați de împăratul Francisc Iosif I.

1925 – Prefectura a publicat sub semnătura prefectului I. Georgescu, oferta de licitație pentru construirea unor noi localuri de școli (săli de clasă și locuințe pentru învățători, în 41 localități, așa cum au fost: Otlaca (Grăniceri), Sebiș, Curtici, Bârzava, Apateu, Gurba, Bârsa, Cintei, Dumbrăvița, Govăjdia, Julița, Vărădia de Mureș, Șilindia, Târnova, Cuied, Pecica, Aciuța, Chisindia, Crocna, Arăneag, Bocsig, Seleuș, Berechiu, Covăsânț, Chișineu Criș și altele.

1937 – A fost inaugurată în Arad noua clădire a centralei de telefonie automată. Prima centrală telefonică din Arad a fost instalată în 1885, cu 10 posturi, centrala fiind înființată după un an într-o clădire nou construită pe strada Lucian Blaga. Aradul a fodst conectat la rețeaua interurbană în 1893, alături de Budapesta, Gyor, Bratislava, Szeged și Timișoara. Până în 1896 a fost instalată și rețeaua județeană de telefonie, pusă în funcțiune la 8iulie. În 1913, erau înregistrați în Arad 960 abonați telefonici.