Cronologie arădeană – 25 februarie

1919 – Comandamentul Militar Maghiar Zonal din Szeged a ordonat Comisarului guvernamental al comitatului Arad -Varjassy Lajos să ia măsuri ferme pentru dezarmarea gardiștilor și locuitorilor români din zona Șiria-Radna, în vederea menținerii siguranței circulației pe calea ferată și asigurării spatelui trupelor maghiare aflate pe linia de demarcație.

1937 – Prefectul dr. Groza a făcut publică Ordonanța prin care se interzicea pe teritoriul județului întrebuințarea, atât pe inscripțiuni și indicatoare de ordin public sau particular, cât și în diferite imprimate ca ziare, reviste, cărți, broșuri și în manifestările publice, a vechilor denumiri ale ținuturilor, localităților, străzilor, râurilor, munților etc., altele decât cele oficiale românești.

1945 – Corespunzător unui Comunicat însoţit de o listă, publicate în Buletinul Oficial al Judeţului Arad, a devenit obligatorie, retragerea imediată din circulaţie (biblioteci, edituri, tipografii, magazine de orice fel, debite, chioşcuri etc) şi depozitarea în încăperi (dulapuri) speciale, în vederea predării la prefectură, a 120 titluri de cărţi şi alte publicaţii. Această primă listă (au urmat şi altele), cuprindea printre autori, pe: Ion Antonescu, Mihai Antonescu, Vasile Netea, Brătescu-Voineşti, Romulus Cioflec şi alţii.

2007 – A fost înscăunat ca episcop al Oradiei, Bihorului şi Sălajului, PS Șofronie Drincec (n.1967), originar din Arad. Absolvent al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara, cu numele de mirean Radu Ştefan Drincec (1993), a fost tuns la monahism şi hirotonit ca ieromonah  la Mănăstirea Hodoş-Bodrog (1995).  Licenţiat în teologie la Arad (1997), Sofronie Drincec, a fost cel dintâi episcop ortodox român al Eparhiei din Ungaria (1999-2007).

IPS Sofronie Drincec